Sloopauto

Je auto is geschikt voor de sloop als deze voldoet aan (een van) de volgende kenmerken:

 • Total loss – dit kunnen ook redelijk nieuwe auto’s zijn die door een ongeluk dusdanig beschadigd zijn dat een reparatie economisch niet meer verantwoord is
 • Afgekeurd voor de APK en alleen nog te repareren tegen hoge kosten
 • Als de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto
 • Meer dan 200.000 km op de teller
 • 20 jaar of ouder

Als je denkt dat je auto in aanmerking komt voor de sloop kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vragen je dan om de volgende informatie:

 • Naam
 • Telefoonnummer waarop je te bereiken bent
 • Adres waar de auto staat
 • Merk, type en kleur van de auto
 • Kentekennummer

We kunnen je auto gratis ophalen met onze eigen ophaaldienst. Dit kan vaak nog dezelfde dag of de volgende werkdag.

Onze ophaalwagen voldoet aan de nieuwste milieuvereisten, zodat we je auto ook in het centrum van bijvoorbeeld Rotterdam, Dordrecht of Den Haag kunnen ophalen.

Auto ophalen

We bellen je van tevoren op om je te laten weten rond welke tijd we je auto op komen halen. Dit is afhankelijk van de routes die we rijden. Deze proberen we zo efficiënt mogelijk in te plannen, zodat we ook op die manier ons steentje bijdragen aan het milieu. Zorg er dus voor dat je die dag je telefoon bij de hand hebt!

Vrijwaring RDW

Zodra de chauffeur bij je is, laadt hij je auto op de wagen en ontvang je een RDW-vrijwaringsbewijs. Dit is belangrijk omdat je daarmee de autoverzekering stop kunt zetten. Het bericht over de vrijwaring wordt automatisch aan de Belastingdienst doorgegeven, je hoeft dus niets te doen om je wegenbelasting stop te zetten.

Let op: voor de vrijwaring hebben we je volledige kentekenbewijs nodig. Zijn de autopapieren niet compleet? Dan kunnen we de auto alleen vrijwaren met een geldig legitimatiebewijs. Zorg er dus voor dat je de papieren bij de hand hebt!

Een auto slopen: van ophalen tot verwerking

Milieuvriendelijk slopen

Wat gebeurt er nu eigenlijk met je auto nadat wij deze hebben opgehaald?

 1. Nadat de auto op het terrein van de autosloperij is aangekomen, worden eerst de banden eraf gehaald.
 2. De accu wordt verwijderd en de auto gaat op de droogleginstallatie om alle resterende vloeistoffen veilig af te voeren naar speciale tanks. Op deze manier voorkomen we dat er vloeistoffen de bodem in sijpelen en de grond verontreinigd raakt.
 3. Daarna bekijken we of er al een auto op ons terrein staat van hetzelfde merk en uit dezelfde serie en of die nog alle onderdelen heeft of niet. Zo ja, dan wordt jouw auto gesloopt. Zo niet, dan vervangen we die auto met die van jou.
 4. Hierna wordt de auto bij de kraan geplaatst. Met deze kraan worden de motor en bedrading uit de auto gehaald en wordt het frame van de auto voorbewerkt.
 5. Als laatste gaat het restant van de auto in een grote pers en komt er als een plat pakketje weer uit!

Openingstijden
MA – VRIJ:  08:00 – 17:00
ZATERDAG:  08:00 – 17:00
ZONDAG:  GESLOTEN